duminică, 19 noiembrie 2006

Ingerii Mortii




In mitologia tuturor popoarelor, vom gasi fiinte fabuloase care vestesc apropierea mortii sau care-si fac simtite prezenta in momentul mortii. Exista ingeri sau zei sau semizei (depinde de cultura) a caror sarcina este ca sufletul destrupat, sa ajunga la locul care se cuvine.
Egiptenii spre exemplu, credeau ca Zeita Isis sau Zeul Anubis ii conduce pe cei decedati in regatul mortilor.
In religia islamica, Azrial este numele Ingerului mortii. El trage sufletul omului afara din trup, pe gura si apoi il va da unor alti 2 ingeri de lumina care-l vor duce in primul cer (din cele 7).
In mitologia nordica, se vorbeste de walkirii care acompaniaza sufletele vitejilor cazuti in lupta in Valhalla, si de zeita Hel care-i ducea pe cei morit de boli, in Hellheim. Zeita Ran ii conducea pe cei inecati, in regatul Ei de pe fundul oceanului. Asa cum se vede, nordicii aveau un inger-zeitate diferita in functie de modul in care omul este mort. Exista cu siguranta mai multi ingeri care ghideaza sufletele proaspat decorporalizate.
La grecii vechi, lumea celor vii si lumea celor morti, era despatita de raul Styks. Charon, cu barca sa, ii trecea dincolo pe cei decedati.
Ingerul Mortii apare sub multe forme, in multe mitologii si in credintele populare. De multe ori, el are “ajutoare” care conduc sufletul destrupat la locul cuvenit. Asa cum exista ingeri care ajuta la vindecare, care aduc inspiratia sau cunoasterea, tot astfel exista si ingeri “specializati” in destruparea sufletului si conducerea lui, dincolo de apele Styxului, in regatul lui Hades.
Dar, mai exista o categorie de ingeri care nici ei nu stau de-oparte in acele momente. Sunt acei ghizi spirituali ai nostri si cei dragi disparuti. Nu putine sunt cazurile in care cei aflati in moarte clinica au spus ca au vazut o ruda apropiata, decedata, care le-a cerut sa se intoarca in lumea celor vii pentu ca nu le sunase ceasul. In primele momente ale mortii, exista posibilitatea ca sufletul sa fie descumpanat. Treaba ingerilor mortii, a ghizilor si apropiatilor decedati, este tocmai sa il sustina in acele momente si sa ajute la eliberarea de trupul fizic si despartirea de viata pe care a avut-o pana-n acel moment.
Wiccanii cred ca exista 3 faze prin care va trece sufletul celui decedat. Prima faza este patrunderea in « Grota Incornoratului ».Este vorba de prima poarta. Traditia spune ca in acest loc subteran, sufletele vor poposi timp de 3 zile, pentru a se detasa de tot ceea ce i-a legat de lumea celor vii. O data acest lucru infaptuit, ele se indreapta spre malurile Raului Vietii, unde Incornoratul, sub aspectul sau de Om Negru, le asteapta si le ajuta sa traverseze. Grota Incornoratului corespunde de fapt Lumii celor vii si materiei. Sufletele celor decedati raman in aceasta sfera pana reusesc sa se detaseze in totalitate de fosta lor viata materiala si sociala.
Ceea ce noi numim fantome sunt suflete atasate acestei sfere prin legaturi prea puternice, pe care nu vor sa le rupa (atasament prea puternic fata de anumite persoane, locuri etc…).
Dupa ce a parasit Taramul Umbrelor (Grota Incornoratului), sufletul se imbarca impreuna cu Incornoratul pe Apele Vietii. Daca Grota corespunde lumii fizice, Apa Vietii corespunde lumii emotiilor. Emotiile vor trebui infruntate acum, in a 2-a faza, iar ele sunt reprezentate prin furtuni, valuri sau ape limpezi si calme. Deindata ce s-a detasat de viata materiala si sociala, sufletul se vede fata in fata cu emotiile pe care le-a simtit (a iubit, s-a infuriat, a urat…) sau le-a provocat (a generat sentimente de iubire, de prietenie, de ura, a generat furie etc…) de-a lungul vietii. Prin aceste valuri de sentimente, sufletul simte si incepe sa realizeze responsabiulitatea pe care o are pentru fiecare din actele sale (care il vor marca inconstient in vietile urmatoare).
Se spune ca persoanele care au generat multa tristete si ura, sunt coplesite si inecate de aceste emotii, scufundandu-se pentru vecie in adancul Raului Vietii.
In urmatoarea faza, sufletul celui decedat trece in Avalon, Taramul Fericirii, sinonim al lumii ideilor si conceptelor. Aici ajunge sufletul dupa ce s-a eliberat de viata materiala si dupa ce a facut fata valurilor Apei Vietii. Aici este locul in care sufletul isi gaseste cu adevarat odihna : taramul deliciilor unde strabunii inca neincarnati il asteapta cu drag, unde poate petrece alaturi de Zei in paduri umbroase, unde rasuna o muzica minunata, unde izvoarele sunt limpezi iar zanele fac parte din realitatea cotidiana.



By Elora D’Avalon


Forumuri romanesti de discutii: ocultism, ezoterism, magie, alchimie, ritualuri, divinatie si spiritualitate.http://groups.yahoo.com/group/SacredRing/
http://unicorn.easyforum.fr/

Niciun comentariu: