joi, 23 noiembrie 2006

Trupul Zeilor




Cu 4 milenii i.e.n., sumerienii considerau ca planeta Nibiru (arheologii considera ca Nibiru este numele akkadian dat planetei Jupiter) este trupul sau casa Zeului Marduk.
Pentru ei, planetele erau corpurile zeilor sau casele lor. Cunoasterea ezoterica de azi ar confirma aceasta informatie : planetele sunt intr-adevar atat trupurile fizice ale unor entitati de rang inalt cat si casele unui alt tip de entitati spirituale, pe care le cunoastem si sub numele de genii.
Astfel, Zeita Nanna avea drept corp fizic Luna si reprezenta timpul care trece, iar Innana era possesoarea planetei Venus si desigur, e aceeasi entitate ca zeita latina Venus
Acest mod de gandire a fost preluat de Asirieni, care considerau si ei ca planetele, stelele, galaxiile si constelatiile sunt manifestarile fizice ale zeilor.
Astfel, Soarele se numea Shamash, Luna : Sin, Ishtar:Venus, Mercur: Nebo sau Nabu, Marte: Nergal, Saturn: Ninurta si Jupiter: Marduk.
Dar suntem oare noi indreptatiti sa credem ca Zeii, entitati spirituale de rang inalt au un trup fizic, acesta fiind planete, sori ori constelatii?
Poate ca raspunsul il gasim in a 2-a lege a Kybalionului: principiul corespondentei. Aceasta este legea care ne spune ca exista intotdeauna o relatie constanta, intre legile si fenomenele diferitelor planuri ale Fiintei si ale Vietii. Ea este enuntata astfel: “Ceea ce este Sus, e ca ceea ce este Jos, iar ceea ce este Jos este ca ceea ce este Sus”. Aceasta lege se manifesta si se aplica in intreg Universul, pe diferitele sale planuri: material, mental si spiritual.
Asa cum entitatile de tip uman au un corp fizic, asa cum alt tip de entitati au forma fizica de animal, planta sau roca, entitatile de rang inalt, au ca si contraparte fizica o planeta, un soare o constelatie sau o intreaga galaxie. Acesta este cazul unor Zei ca Zeita Venus = Afrodita (pentru greci)= Innana (pentru sumerieni)= Hathor (pentru egipteni), una si aceeasi entitate, cu acelasi trup fizic (planeta pe care o cunoastem azi sub numele de Venus) si o multitudine de nume diferite.
In sferele acestor planete, intr-o dimensiune spirituala, locuiesc un alt tip de entitati spirituale, numite genii. Aceste genii sunt inteligente superioare ce locuiesc planuri planetare eterice si vegheaza asupra diferitelor elemente ale creatiei. Un astfel de geniu este Zeita Lilith, entitate din sfera Terrei care detine intreaga cunoastere a practicilor magice. O intreaga lista cu astfel de genii si sigiliile lor, este data de catre F. Bardon in lucrarea sa The Practice of Magical Evocation.
Asociind zeii cu astrele despre care se stie (gratie astrologiei) ca aduc multe infleuente vietilor noastre, asociindu-i cu geniile care vegheaza asupra diferitelor “taine”, imi vine in minte mitologia greaca ce spune ca Zeii Olimpului se amuza jucandu-se cu bietele fiinte umane. Intr-un fel asa si este dar cat de mult conteaza CUM se interpreteaza acest joc.
Acestea fiind spuse, mai putem adauga inca un element definitiei Zeilor si sa spunem ca Zeii ar fi fratii nostri mai mari, parintii nostri sau nasii nostri spirituali, care au menirea sa ne indrumeze vietile, sa ne invete lucrurile pe care le cerem sa ne fie dezvaluite; un fel de inalti ghizi pe drumul spiritualitatii.


By Rowenna Wite

Niciun comentariu: