miercuri, 4 iulie 2007

Legile Universale ale Vietii si Magiei



Magia este supusa unor legi care o data ce le vom cunoaste, vom intelege care ne sunt limitele, posibilitatile si mai ales care sunt consecintele faptelor noastre. Trebuie sa fim constienti ca orice lucru are consecinte, ca nu exista cauza fara efecte, nici efecte fara cauza si ca efectele la randul lor, vor deveni cauze. Orice gest si orice fapta face parte dintr-un lung sir cauza-efect si va declansa, la randul sau un sir de efecte.
Aceste legi nu guverneaza doar asupra magiei ci intregii naturi, intregului Univers si actioneaza asupra fiecarui om, animal, planta sau entitate spirituala.
Ele au fost ignorate de marea masa de oameni care s-au lasat astfel in bataia vantului, prada unui « destin scris in frunte », fara sa contientizeze ca au deplin liber arbitru si ca alegerea e a lor si ca ea se face prin alegerea vibratiilor proprii.
Noi alegem sa iubim sau sa raspundem cu ura ori invidie. Noi alegem sa ne iubim aproapele sau sa fim indiferent. Unii vor spune ca sentimentele se ivesc din senin si ca ele nu pot fi nici controlate, nici impuse. Adevarul este ca le avem pe toate in noi, ramane de vazut ce alegem sa aducem la suprafata.

Un batran indian, din neamul Cherokee, statea impreuna cu nepotul sau si-l invata: "In viata fiecaruie om de pe pamantul asta se da o lupta formidabila - o lupta intre doi lupi. Unul rau: el intruchipeaza frica, mania, invidia, lacomia, autocompatimirea, aroganta, viclenia, resentimentele. Celalalt e unul bun: el aduce bucuria, linistea, smerenia, increderea, darnicia, adevarul, blandetea si mila."
Copilul priveste intrebator spre bunicul lui: "Si care dintre ei va invinge?".
Batranul il priveste in ochi. "Cel pe care il vei hrani!" (autor necunosscut)

: " Ajuta-te pe tine insuti si Zeii te vor ajuta "
Astfel suna una din cele mai importante legi Universale, numita legea Analogiei sau legea atractiei.
Este stiut ca fiecare din noi emitem vibratii care "isi iau zborul", cautand, atat in plan material, cat si la nivele subtile, vibratii asemanatoare, cu care sa se uneasca. Odata ce s-au unit cu altele de acelasi tip, ele se vor intoarce la expeditor cu putere intreita si se vor materializa in Universul acestuia, sub o forma conforma vibratiilor emise.
Este deci usor de dedus cat de important este controlul propriilor noastre vibratii.
Daca prin gandurile, cuvintele sau actiunile noastre, raspandim unde negative (de disperare, de distrugere), acele unde vor intra in contact cu unde asemanatoare, se vor uni si intr-un final se vor intoarce asupra noastra. Asadar,idealul ar fi sa putem emite doar vibratii de tipul celor pe care le-am dori pentru noi.
Trebuie sa stim insa ca legile Universului sunt neutre si impartiale. Conform legii atractiei (analogiei) ne vor fi intoarse exact vibratiile pe care le degajam prin gandurile noastre si prin sentimente ori trairi. Universul nu face diferenta intre dorintele noastre, aspiratiile noastre ori temeri, intre ceea ce VREM si ceea ce defapt NU VREM si ne gandim cu teama sa n-o patim. Orice gand ivit, care ne framanta, este intarit atragand energii de tip asemanator si intors creatorului sub forma de evenimente conforme lui, fara discernamant din partea Universului. Unii autori exprima aceasta idee spunand ca Universul nu cunoaste cuvantul « nu », nu cunoaste negatia. El ia in considerare doar ideea. Extinzand putin situatia, in ritualurile si meditatiile noastre, este bine sa formulam axact ceea ce dorim si in nici un caz ceea ce NU dorim. Vom spune : « am sanatate » si nu « nu doresc boala », « am fericire » si nu « nu mai doresc necazuri ». De asemenea atitudinea noastra fata de problema respeciva trebuie sa fie una optimista si pozitiva. Sa simtim cum timp de cateva minute, vibram si radiem de sanatate si fericire. Aceasta va face ca intocmai aceste energii sa fie captate si amplificate, atragand spre noi, fericire, sanatate si tot ceea ce ne dorim.
Cateva proverbe ilustreaza foarte bine aceasta idee de intoarcee amplificata a lucrurilor la care ne gandim : « De ceea ce ti-e frica nu scapi », « Semeni vant si culegi furtuna », « La omul sarac nici boii nu trag ».

Elora D’Avalon(extras din cursurile de magie mentala)

contact: lightowl_r@yahoo.ca


Niciun comentariu: