duminică, 18 noiembrie 2007

Boli si neajunsuri. De unde, pana unde?


(Elora D’Avalon myphoenix@gmail.com)
Extras din cursul de « tehnici mentale de baza »

Una din principalele preocupari ale omenirii a fost dintotdeauna, pastrarea sau recastigarea starii de sanatate. Pe buna dreptate se poate spune ca « atunci cand ai sanatate, le ai pe toate » iar astazi, din ce in ce mai mult este acceptata ideea ca aceleasi mecanisme sunt responsabile de boli, ca si de insuccese in alte domenii ale vietii. Asadar vindecarea se poate referi la orice plan : social, financiar, sentimental etc…
O mare parte a curentelor spirituale, pun aceste neajunsuri ale vietii pe seama karmei ori in seama lectiilor pe care le-am avea de invatat. Totusi, singura lectie pe care Universul doreste sa ne-o dea este « cum sa aducem fericirea si sa manifestam perfectiunea in planul fizic » . Daca aceasta este singura « Voie a Tatalui » care sunt atunci cauzele bolilor, esecurilor, dezamagirilor si necazurilor? Unde s-ar putea gasi ele? De ce ne este dat sa suferim atat?
Raspunsul este pe cat de simplu, pe atat de complex. Toate aceste neajunsuri nu sunt decat manifestari a unelor dezechilibre interioare. Sunt semnale de alarma care doresc sa ne atraga atentia ca trebuie sa actionam pe un anume plan, pentru a corecta un program mental eronat si ne arata ca o forma gand disarmonioasa, a capatat prea multa forta.
Fara a ma aventura prea mult pe domeniul « karmei negative » si a « pacatelor » infaptuite impotriva « Voii Divine », este important de amintit ca cele mai moderne filozofii spirituale le neaga o valoare reala. Intr-adevar, aceste sisteme « fapta-pedeapsa » nu pot fi realmente argumentate prin Legile Universului insa pot fi combatute cu sprijinul acestora. Singura valoare pe care o au este aceea pe care noi insine hotaram sa le-o dam iar asta pe un plan strict personal. Omul este capabil sa-si creeze propriile sale legi, in propriul sau univers si in plus fata cele ale macrocosmosului. Astfel, am putea spune ca un « pacat » poate fi grav pentru o persoana care-l percepe grav si inexistent, pentru un individ apartinand unei culturi unde valorile morale sunt diferite si gestul e normal si acceptat.
Pe scurt, karma exista pentru ca ne-am creat-o, am intretinut-o si perpetuat-o purtand dupa noi un program inradacinat adanc in subconstient : « trebuie sa platesc pentru pacatele mele, sa sufar pentru a evolua spiritual, pentru a deveni mai bun » « voi fi eliberat dupa ce voi plati karma prin suferinta ». Odata instaurate aceste programe mentale, intram intr-un cerc vicios greu de parasit. Suferinta nu numai ca nu ne elibereaza, dar adanceste ranile deja existente, atragand alte noi suferinte si separa tot mai mult Eul Constient de Fiinta Profunda Dar daca noi consideram ca de suferinta avem nevoie pentru a fi mai buni, in virtutea lui « cere si ti va da », Universul percepe acest lucru ca pe o nevoie, ca o dorinta si o cerere, si aceasta vom primi.
Daca am transforma acest program in : « imi e necesara fericirea, bucuriile si sanatatea pentru a deveni mai bun »? In mod cert, Universul ar reactiona in acelasi mod, si ne va da cele trebuincioase pentru a evolua.
Ne punem deci singuri la plata si platim prin boli sau suferinta, nu greselile ori pacatele propriu-zise, ci ceea ce credem noi despre faptele noastre, aceaste scheme gresite de gandire, care ne spun ca trebuie sa ne ispasim karma, prin plata si suferinta.

Toate aceste amintiri ale faptelor noastre, acumulate de vieti si vieti, intreaga noastra istorie, se gasesc stocate la un nivel profund, in inconstient. Dupa Jung, inconstientul nu este doar un spatiu de stocaj al informatiilor uitate sau inhibate de constient, ci este dotat de o autonomie creatoare proprie.
Stim ca omul este un creator prin definitie. Stim ca prin gandurile noastre suntem cocreatori al intregului Univers. Subconstientul participa si el, in mod foarte activ la creatie iar formele –gand mai vechi, uitate, gasite la nivel de subconstient, functioneaza dupa acelasi principiu creativ. Legea Universala a Atractiei spune ca ele vor atrage vibratii conform naturii lor pana cand vor inmagazina suficienta energie pentru a se manifesta in plan fizic, atragand intamplari de viata, anume situatii, boli sau suferinte legate de nivelul vibrational respectiv.
Aasadar, aceste informatii sunt stocate la nivel inconstient iar cele traumatizante produc « leziuni », dezechilibre care slabesc aura si apoi corpul fizic.
Fiinta noastra profunda incearca sa ne transmita informatii despre conflictele interioare si mai mult, inceraca sa ne transmita metode de vindecare si de eliberare de aceste programme mentale si forme gand.
Metodele prin care subconstientul comunica cu Eul Constient sunt intr-o prima faza, vizuale, simbolice sau prin semne (vise de tot felul, inclusiv cosmaruri.). Aceste informatii pe care nu le constientizam dar pe care le putem intui gatie viselor, sunt indicatii importante care doresc sa ne ajute sa ne echilibram viata. Ele sunt semnale de alarma, care poarta adesea in ele si solutii, dar fata de care, constientul se inchide, construindu-si un fel de carapace. Se intampla ca si cum am vrea sa ignoram aceste strigate de ajutor, martore a faptului ca inca nu controlam totul, adevar foarte greu de acceptat pentru Eul Constient, care ar vrea sa fie stapan pe orice situatie. Aceasta inchistare ne face practic surzi si orbi fata de nevoile Fiintei Profunde si a Fiintei noastre in intregime, lucru ce adesea se manifesta in plan fizic prin miopii sau orbiri, scaderea auzului etc… Refuzam de a mai simti, pentru a nu mai suferi. Constientul va traduce aceasta printr-o diminuare a senzatiilor si o scadere a sensibiltatilor vizuale, auditive, kinestezice…etc….
Corpul uman este si el un mijloc pe care Fiinta Profunda il foloseste pentru a ne comunica informatiile ascunse la nivel subconstient. El este insa ultimul loc in care aceste mesaje despre dezechilibrele profunde se mai pot manifesta. De data aceasta mesajele vor fi percepute ca simptome ale unor boli. In esenta, ele raman aceleasi apeluri lansate catre personalitatea constienta pentru ca aceasta sa inteleaga ca undeva exista un conflict interior. Simptomele vor dura atata timp cat va fi necesar pentru ca mesajul sa fie auzit de Eul Constient al individului. Ele pot dura cateva zile, saptamani , luni, ani, atata timp cat va fi necesar pentru a ne castiga atentia. Simptomele pot disparea o perioada (respinse de incapatanarea constientului care neaga dezechilibrele si insusi simptomul) si vor reveni apoi insistand de 2 ; 3 ori sau de 10; 15 daca e nevoie.
Cu cat suntem mai rupti de noi insine, cu cat Eul Constient neaga si se separa mai mult de Fiinta Profunda, cu cat suntem mai surzi la glasul inconstientului, cu atat simptomele vor fi mai indelungate si se vor transforma in boli sau boli cronice. In caz contrar, daca suntem o peroana receptiva, deschisa si atenta la semnele din jurul nostru, cateva minute pot fi suficiente pentru a pune capat unui lung si penibil sir de simptome dezagreabile.
Dupa cum spuneam, corpul fizic este ultimul loc in care inconstientul isi va oglindi conflictele si dezechilibrele. Aceste dezechilibre sunt date de leziuni, forme-gand dizarmonioase care au la origine traumatisme dureroase, ascunse de Eul Constient ca sa nu sufere. Va exista intotdeauna o perioada de latenta intre trauma afectiva si manifestarea ei prin simptome, boli (somatizare) ori esecuri in diferitele planuri ale vietii. Psihologii afirma ca un acelasi tip de trauma trebuie sa se reproduca de minimum 3 ori pentru a duce la somatizare. Cu cat insa trauma se repeta mai des, Eul Constient alege sa-i inhibe existenta si sa se protejeze de amintirile respective, ridicand un adevarat paravan intre constient si subconstient. Astfel el va ignora tot mai mult mesajele venite de la Fiinta Profunda.
Pe de alta parte, creierul uman nu poate percepe, nu poate pastra in memorie altceva decat cele transmise de simturile noastre. Simturile sunt deci cele care duc la creier informatiile de stress, de teama, angoasa, la fel ca cele de bucurie, plenitudine, fericire, sanatate. Asadar, informatiile traumatizante care duc la imbolnaviri si esecuri sunt vehiculate pe aceleasi cai ca si cele care duc la vindecare, la o viata prospera si alte lucruri minunate.
Mesajele pozitive marcheaza inconstienul intr-un mod placut fiind adevarate balsamuri de vindecare. Mai mult, creierul nu face diferenta intre o imagine vizuala reala si una imaginata. Amandoua au acelasi impact asupra subconstientului, cu diferenta ca cea reala este acompaniata de sentimente, auz, pipait, gust sau miros. Iata deci motivul pentru care atunci cand se practica afirmatiile, vizualizarea creativa, gandirea pozitiva sau altele, ele au efect insutit daca imaginea pozitiva, de vindecare, pe care o oferim inconstientului nostru este acompaniata de toate celalte simturi.

Intr-o viata de om, individul trece prin multe incercari, unele atat de traumatizante incat daca nu le-ar ascunde in profunzimile inconstiente ar duce la dezechilibre si boli psihice grave. Ne separam de ele, incercam sa le uitam si apoi le interzicem accesul in viata noastra, ridicand bariere intre Eul Constient si Fiinta noastra profunda. Problema nu face decat sa se agraveze, ele se vor manifesta de acolo de unde sunt, incercand sa iasa la suprafata pentru a fi reluate in calcul, apoi dizolvate. E ca si cum ar incerca sa explice adevarata lor valoare si iluzia seriozitatii pe care le-o acordam.
Aceste programme mentale, forme-gand care le purtam din viata-n viata, de-a lungul incarnarilor si care se cer rezolvate, constituie acel bagaj pe care unele traditii spirituale le numesc karma.
Karma nu este deloc un sistem fapta-pedeapsa ci o simpla consecinta a Legii Universala a Atractiei, care nu cunoaste nici notiunea de bine, nici notiunea de rau. In functie de calificativul pe care noi il acordam unui anume gest, acesta poate degeneara intr-o adevarata trauma insuportabila sau poate fi un eveniment fara importanta.
Programele mentale si formele-gand, schemele gresite de gandire pe care refuzam sa le constientizam si sa le eliberam, atrag boli, necazuri, esecuri si dizarmonii in diferitele planuri ale vietii. Totusi, fiecare aceasta forma gand descoperita, inteleasa ca mod de functionare si lasata sa se exprime, reanalizata si eliberata, poate fi tratamentul miracol pentru aducerea luminii, sanatatii, bucuriei si prosperitatii in vietile noastre.

http://groups.yahoo.com/group/SacredRing/

Niciun comentariu: